Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura agrestowa

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

agrest 1,2 kg
sok z cytryny 1 szt
laska wanilii 1 szt
cukier żelujący 50 dag
gruszki 80 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura agrestowa

Z gruszek wytnij gniazda nasienne, miąższ gruszek pokrój w kostkę. Odważ kg agrestu i 50 dag gruszek. Owoce przełóż do dużego garnka. Dodaj sok z cytryny, rdzeń z laski wanilii, konfitury doprowadź do wrzenia i gotuj jeszcze ok 4 min. Przełóż do słoików i postaw do góry dnem aż ostygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 28.08.2011 20:24
Pycha!
ronald88 04.07.2011 09:39
smaczne
KasiaK90 15.06.2011 07:21
pycha
tomek18 27.05.2011 10:58
super
Robert10 14.03.2011 12:31
świetne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak