Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciastka francuskie z serkiem mascarpone

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
serek mascarpone 250 g
cukier waniliowy 1 opakowanie
gruszki 3-4
cynamon
cukier puder
anyż 1-2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: ciastka francuskie z serkiem mascarpone

Serek mascarpone utrzeć dokładnie z cukrem waniliowym można do niego dodać nieco alkoholu. Następnie obrać gruszki i pokroić w plasterki. Wrzucić je do rondelka dodać cynamon, cukier puder do smaku oraz owoce anyżu podlać odrobiną wody i dusić parę minut ale nie za długo aby owoce się nie rozgotowały. Następnie ciasto francuskie pokroić na 9 równych prostokątów i upiec w mocno nagrzanym piekarniku. Po przestudzeniu układać warstwę owoców a na to warstwę kremu. Kolejną warstwę zrobić podobnie. Końcową warstwę udekorować gruszkami i pozostałym krem zrobionym z serka mascarpone. Całość można obsypać kakao.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 05.01.2014 21:46
poproszę kawałek,przepysznie wygląda
IZABELA29 22.12.2013 08:05
apetyczne ciacho
ben-ka 06.12.2013 11:46
Świetny pomysł,bardzo mi się podoba.
manaika 26.11.2011 21:52
ciekawe
Goya 23.11.2010 17:19
apetyczne
Dorota76 14.10.2010 19:37
Wygląda bajecznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak