Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

nadziewane bakłażany

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięsa mielonego 50 dag
cebule 2
olej
masło
puszka pomidorów bez skóry 1
sól i pieprz do smaku
bakłażan
ryż 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane bakłażany

Bakłażany dokładnie umyć ale nie obierać ze skórki. Przekroić wzdłuż na połowę. Następnie delikatnie wydrążyć środek i go drobno pokroić. Cebulę pokroić w kosteczkę następnie zeszklić ją na oleju. dodać do niej ryż oraz miąższ z bakłażana. Dodać mięso oraz odsączone z zalewy pomidory. Chwilę dusić pod przykryciem. Następnie dodać soli i pieprzu do smaku. powstałym farszem napełnić bakłażany. Ułożyć je na głębokiej patelni i dodać z 2 łyżki masła. dusić do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknbozka 29.11.2011 13:32
fajne
Beatris 10.05.2011 09:15
Ale zapowiada się smakowicie.
Katarzyna/kate1980 14.10.2010 12:51
komentarz do zdjęcia: wybaczcie to zdjęcie jako że robiłam po raz pierwszy tę potrawę nie widziałam że aż tak się rozgotuje i słabo będzie widać cokolwiek.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak