Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

BABKA KIŚLOWA !

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 6 SZT
cukier 1,5 SZKL
KIŚLE 4 SZT
mąka 1 SZKL
proszek do pieczenia 2 ŁYŻECZKI
woda zimna 1 ŁYŻKA

Przepis i sposób przygotowania na: BABKA KIŚLOWA !

ŻÓŁTKA UTRZEĆ Z CUKREM, DODAĆ KIŚLE, WODĘ I DOBRZE UTRZEĆ. DODAĆ MĄKĘ, PROSZEK I UBITĄ PIANĘ Z BIAŁEK, LEKKO WYMIESZAĆ. WYLAĆ NA BLASZKĘ I PIEC OKOŁO 1/2 GODZINY.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 21.10.2012 09:47
extra
TEtalicha 29.07.2012 21:21
zjadlabym kawałek
Anna152 10.04.2012 07:05
pycha
iga2 31.01.2012 16:57
pycha
Lidia6 20.12.2011 10:33
pyszna babeczka
fictor123 18.12.2011 07:35
ciekawa
kamyk 10.12.2011 21:00
świetna
irenka 29.11.2011 17:41
pyszna babka
Brigitte 21.11.2011 12:56
No i Pani Henryka opinii nie wygłosiła. Czyżby jednak babka dobra była ? hehe :)
maryśka 22.09.2011 09:09
A od kiedy to się w internecie używa formy Pani. Już inaczej nauczyli.widzę tu wszystkie to przekupki no ale naszczeście jedna dama została to świat nie zaginie
Henryka2 21.09.2011 23:45
A ja też mam już jedno! A strzał był ni z gruszki ni z pietruszki.Trafiony, zatopiony. Ni przypiął ni przyłatał.Ponieważ styl przekupki jaki Pani stosuje, mi nie odpowiada, kończę rozmowę z Panią.Natomiast co do pani uczciwości wypowiem się wkrótce, po dokładnym sprawdzeniu Pani przepisów.
Ewelina47 13.09.2011 10:09
w przeciwieństwie do Pani to ja jestem uczciwa i mam tylko JEDNO konto a Pani ?
Henryka2 12.09.2011 23:56
Proszę nie zapomnieć o minusach! Jakby można było od razu ze wszystkich Pani kont! Poco się rozdrabniać!
Henryka2 12.09.2011 23:54
A tak, przy okazji, kłÓcić pisze sie jednak przez ó, Też nie mam racji?! Bez powodu się czepiam?! Uśmiałam się ze śmiechu!!!!!!!!!!!!
Henryka2 12.09.2011 23:52
Ejże, nigdy?! Poza 600 to już nie. Po co więc ta propaganda i malowanie mnie w ciemnych kolorach?Nigdy nikogo nie skrytykowałam bez powodu.Co to za złośliwość kiedy piszę,że nie należy pisać capslockiem a babka jest kisielowa a nie kiślowa?!Poza tym jak niskim, malutkim człowieczkiem trzeba być,żeby minusować czyjeś komentarze.Ale rozumiem, jak się nie ma argumentu, pozostaje małpia złoślowość. Tylko po co zarzucać ja komuś.
Iwona51
Iwona51 11.09.2011 22:30
uwielbiam babki kisielowe
Ewelina47 11.09.2011 20:29
nie mam zamiaru się z Panią kłucić bo to nie w moim stylu, ale nie lubię jak ktoś się bez powodu czepia, widziałam dużo Pani komentarzy i widzę , że nigdy nie dała Pani pozytywnego więc to tu można się spodziewać ???
Henryka2 11.09.2011 02:27
Nie czepiam się, ale sa przyjęte zasady w internecie.Capslock oznacza KRZYK, tak jak i ten wykrzyknik w tytule.ale po odpowiedzi widzę, na jakim poziomie można z pania rozmawiac.mnie taki styl nie odpowiada, więc na tym kończę.Aha, proszę nie żałować mi minusów, bo ja je bardzo lubię,Dawać też!
Ewelina47 04.09.2011 20:15
a dlaczego się czepiasz ???
Henryka2 04.09.2011 11:34
Kisielowa nie kiślowa. I dlaczego piszesz capslockiem?!
dianix 25.07.2011 12:39
musze to sprawdzic
Teresa19 18.05.2011 13:01
SUPER
Ewelina38 17.04.2011 20:24
świetny przepis, wypróbuję na 100%

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak