Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kwas litewski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
drożdże 5 g
cukier 50 g
rodzynki 10-15 szt.
chleb razowy 3 suchy

Przepis i sposób przygotowania na: Kwas litewski

3 kawałki suchego, razowego chleba zalać 1 litrem wrzącej wody. Po ostudzeniu dodać 5 g drożdży, 50 g cukru i kilka rodzynków. Doskonały po 24 godzinach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 19.05.2013 10:39
ciekawy przepis
ilka_86 12.11.2011 19:39
fajny przepis
Adamorek 29.04.2011 13:49
fajne
magical66 06.01.2011 16:14
interesujący pzepis
iga2 01.01.2011 21:09
ciekawy przepis
Agnieszka172 24.12.2010 19:52
polecam
Agnieszka172 24.12.2010 19:52
polecam
agata1722
agata1722 17.12.2010 12:10
dobry przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak