Ryba po grecku

Ryba po grecku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • morskich ryb

    0,5 kg
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • mały seler

    1 szt
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    1 łyżeczka
  • koncentrat pomidorowy

    1 mała puszka
  • ocet

    2 łyżki
  • liść laurowy

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ziele angielskie całe

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby usmażyć na oleju, oddzielić od ości. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, po czym 5 minut gotować w wodzie z octem, odcedzić. Jarzyny utrzeć na tarce z dużymi oczkami, zalać wodą, dodać łyżeczkę oleju, przyprawy i dusić do miękkości. Ryby cebulę i warzywa wymieszać z koncentratem pomidorowym. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ZEWA

09.09.2012 19:19
bardzo lubię rybę po grecku

Andysz

24.06.2012 15:54
ekstra;)

Andysz

24.06.2012 15:54
ekstra;)

noculos

20.01.2012 20:04
ryba estsupr

ewasylwia

03.01.2011 09:54
rybka jest pyszna w takiej postaci

Ewa109

24.09.2010 06:49
jeszcze nigdy nie robilam rubu po grecku ale wypróbuje ten przepis:)

sylwiachmiel

15.05.2010 18:05
uwielbiam taka rybe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat