Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po grecku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

morskich ryb 0,5 kg
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
mały seler 1 szt
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy 1 mała puszka
ocet 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po grecku

Ryby usmażyć na oleju, oddzielić od ości. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę, po czym 5 minut gotować w wodzie z octem, odcedzić. Jarzyny utrzeć na tarce z dużymi oczkami, zalać wodą, dodać łyżeczkę oleju, przyprawy i dusić do miękkości. Ryby cebulę i warzywa wymieszać z koncentratem pomidorowym. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 09.09.2012 19:19
bardzo lubię rybę po grecku
Andysz 24.06.2012 15:54
ekstra;)
Andysz 24.06.2012 15:54
ekstra;)
noculos 20.01.2012 20:04
ryba estsupr
ewasylwia 03.01.2011 09:54
rybka jest pyszna w takiej postaci
Ewa109 24.09.2010 06:49
jeszcze nigdy nie robilam rubu po grecku ale wypróbuje ten przepis:)
sylwiachmiel 15.05.2010 18:05
uwielbiam taka rybe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak