Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Konfitura morelowa

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

morele 60 dag
cukier żelujący 1 kg
sok z cytryny 1/2 szt
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
melon miodowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Konfitura morelowa

Z melona wyjmij pestki i miąższ pokrój na kawałki. Melon pokrój na ćwiartki, oczyść z pestek i miąższ odetnij od skóry i pokrój na kostkę. Owoce wymieszaj z imbirem i cukrem żelującym, odstaw na godz. aby puściły sok. Następnie wymieszaj je z sokiem z cytryny. Przełóż do rondla i zagotuj a potem gotuj jeszcze przez 4 min. Zalej do słoików i szczelnie zakręć, odwróć do góry dnem i trzymaj aż ostygną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zdzislawa2 07.03.2012 12:06
pychotka
KasiaK90 20.10.2011 20:24
super
Juleczka20 19.08.2011 15:27
pyszna
malaczarna23 12.06.2011 21:43
pycha
tomek18 27.05.2011 11:33
super
MAR3STA 21.11.2010 18:56
znakomita!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak