Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Pomidorowa z Lanym Ciastem

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka rosołowa 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 0,5 słoika
koperek
śmietana
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Pomidorowa z Lanym Ciastem

Kostkę rosołową wrzucamy na wrzątek ( ok 2 l wody) dodajemy marchewkę, pietruszkę starta na tarce na grubym oczku. Gotujemy ok 25 min. Zaprawiamy koncentratem ( ok. 0,5 słoiczka) podbijamy śmietaną z mąką i posypujemy koperkiem. Doprawiamy Kucharkiem w/g uznania. Podajemy z lanym ciastem.
lane ciasto : rozbijamy 2 jajka, dodajemy 4 łyżki mąki, dokładnie mieszamy. Na gotującą zupę pomidorową wlewamy ciasto. Stopniowo, po troszeczkę. Ja zawsze nabieram ciasto na łyżkę stołową i rozlewam to na 2 części. Gotujemy około 2-3 minut. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta51 19.10.2010 11:24
pycha
Kate131 15.10.2010 10:25
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak