Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż gotowany z Warzywami i Pieczarkami

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 sztuka
papryka czerwona 1 sztuka
papryka zielona 1 sztuka
marchewka średnia 3 sztuki
cebula 1 sztuka
kukurydza 1 puszka
sól, pieprz do smaku
natka pietruszki do smaku
czosnek 1 ząbek
ryż 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż gotowany z Warzywami i Pieczarkami

Ryż gotujemy w osolonej wodzie ok 20 min. Na patelni na rozgrzanym oleju smażymy pierś z kurczaka pokrojoną w kosteczkę lub paseczki. Na osobnej patelni dusimy warzywa : marchewkę, paprykę czerwona i zieloną ( pokrojone w paski), cebulę, kukurydzę. Dusimy około 20 -25 min do miękkości. Uduszone warzywa łączymy z usmażonym kurczakiem. Przyprawiamy Kucharkiem i przyprawą do kurczaka w/g uznania. Odcedzony ryż wsypujemy do większej miseczki i łączymy z warzywami z piersią kurczaka. Dokładnie mieszamy. Na koniec wciskamy 1 ząbek czosnku i posypuję natką pietruszki. Robiłam to wczoraj na dzisiejszy obiad i niestety już nic nie zostało :) Naprawdę POLECAM !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona25 31.05.2012 10:27
wygląda obiecująco!!
Buczo007 15.10.2010 16:31
niebo w gebie
Kate131 15.10.2010 10:24
apetyczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak