Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w sosie własnym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka
cebula 1 duża
marchewka 2 średnie
sól, pieprz do smaku
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat do smaku
mąka
Liść laurowy suszony Prymat 1-2 liście
ziele angielskie kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w sosie własnym

Żeberka pokroić na porcje, obtoczyć w mące i podsmażyć na patelni na oleju.Cebulę pokroić w kostkę i dorzucić do żeberek, podsmażyć razem na rumiano.Wszystko przełożyć do garnka.Dodać pokrojoną drobno marchewkę, liść laurowy, ziele angielskie, wlać tyle wody by przykryła żeberka.Przykryć, dusić na średnim ogniu do miękkości, ok 70 min.W międzyczasie dodać przyprawy, do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

suzana 21.07.2011 19:20
niezłe
Emilia22 14.10.2010 12:44
obiad I klasa!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak