Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TRZYKOLOROWY

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

100 g czekolady
3 łyżki cukru
6 g żelatyny
350 ml bitej śmietany
20 g maku
1 łyżka miodu

Przepis i sposób przygotowania na: TRZYKOLOROWY

Ciasto biszkoptowe (białe i czekoladowe) przekroić na grubość 1 cm. Lekko nasączyć syropem z wody i cukru. Warstwę z białego biszkoptu grubo posmarować musem, następnie przykryć warstwą czekoladowego biszkoptu. Wierzch pokryć warstwą polewy czekoladowej (topionej czekolady). Posypać (udekorować) wiórkami kokosowymi.
Mus:
Ubić cukier i śmietanę, łyżeczkę miodu, następnie odrobinę żelatyny. Dokładnie wymieszać.
Polewa czekoladowa:
Stopić czekoladę, dodać 50 ml śmietany, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak