Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KATARZYNKi

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 25 dag
cukier 10 dag
jajko 1 szt
mąka 40 dag
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: KATARZYNKi

Do plynnego miodu(scukrzony miod podgrzac w goracej wodzie) dodac cukier,przyprawe piernikowa,jajo,make przesiana razem z proszkiem do pieczenia,wyrobic na dosc twarde ciasto.Rozwalkowac na grubosc okolo 1 cm.Wykrawac foremka katarzynki,posmarowac z wierzchu woda z miodem(na lyzeczke miodu lyzka wody).Ukladac na natluszczona i wysmarowana tluszczem i posypana maka blache.Piec w dosc goracym piekarniku.Smacznego!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak