Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z masą i delicjami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukru 1/2 szkl.
mąki 1/2 szkl.
proszku do pieczenia 1/2 lyżeczki
jabłek 1 kg
GALARETKI WIŚNIOWE 2
odrobina cukru do smaku;
kremówki 1/2 litra
Delicji paczka
galaretki truskawkowe 3

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z masą i delicjami

Białka ubić, dodać cukier, żółtka, na końcu mąkę zmieszaną z proszkiem, piec ok. 15-20 minut w 180 C. pozostawić do wystudzenia.
Rozpuścić galaretki truskawkowe.
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce z grubymi oczkami, uprażyć z cukrem, dodać suchą galaretkę wiśniową, wymieszać i chwilę prażyć, pozostawić do ostygnięcia.
Rozpuścić galaretkę wisniową w pół szkl. gorącej wody, wystudzona zmiksować z kremówką, wstawić na chwilę do lodówki.
Na biszkopt wyłożyć masę jabłkową, na to biszkopty, zalać masą różową, wyłożyć delicje i zalać galaretką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 15.10.2011 20:57
super
Emilia22 14.10.2010 09:53
wygląda świetnie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak