Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tort z jagodami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietan fix 2 opakowania
cukier puder 4 łyżeczki
kremówka 500 ml

Przepis i sposób przygotowania na: tort z jagodami

beza:
6 białek
200g cukru
1 opakowanie cukru waniliowego
50 g startej czekolady
3 łyżki kakao
2 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżka octu winnego

krem:
500ml śmietanki kremówki 36%
2 opakowania śmietan fixu
4 łyżeczki cukru pudru

1 szklanka jagód
listki mięty

nastaw piekarnik na 180 stopni C.
Białka ubij na sztywną pianę, dodaj cukier, cukier waniliowy a pod koniec miksowania- ocet mąkę zmieszana z kakao oraz startą czekoladę.
przygotowana masę przełóż do okrągłej tortownicy.
piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 10 minut nastepnie w temp. 150 stopni C przez 50 minut. pozostaw do wystudzenia.

dobrze schłodzoną śmietanę ubij mikserem. dodaj śmietan fix cukier puder i dalej miksuj do uzyskania sztywnej konsystencji.

krem połóż na bezę. nastepnie wierzch posyp jagodami. udekoruj listkami miety.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak