Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z piersi indyczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta włoska 1/4 główki
pieczarki 40 dag
cebula 1 szt
masło 4 łyżki
bulion 1,5 szklanki
Kminek mielony Prymat 1/2 łyżeczki
sól, pieprz
boczek wędzony 4 plastry
indyk 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z piersi indyczej

mięso przekroić wzdłuż nie przecinając do końca lekko rozbić oprószyć solą i pieprzem przykryć plastrami boczku
kapustę poszatkować przelać na sicie wrzątkiem
masło roztopić zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę dodać 1/2 pokrojonych pieczarek i kapustę dusić 5 minut zdjąć pokrywę odparować płyn przyprawić solą i pieprzem
farsz rozłożyć na mięsie roladę zwinąć związać oprószyć solą i pieprzem włożyć do ultra plusa piec 1godz w 180 stopni c resztę pieczarek dusić obok mięsa
roladę wyjąć przed podaniem pokroić w plastry podawać z sosem z pieczenia
Smacznego )))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak