Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z kaszy gryczanej na gorąco

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 2 szklanki
papryka czerwona 2 strąki
kukurydza 1/2 puszki
seler naciowy 2 łodygi
cebula 1 sztuka
rodzynki 5 dag
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z kaszy gryczanej na gorąco

Papryki należy umyć, pozbawić je gniazd nasiennych, następnie pokroić je w kostkę. Łodygi selera umyć, oczyścić z włókien i pokroić w cienkie plasterki. Cebulę obrać z łupinek i drobno posiekać. Kaszę gryczaną ugotować na sypko, pod koniec gotowania dodać do niej paprykę, cebulę i selera. Całość gotować przez 5 minut i zdjąć z ognia, odcedzić. Dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i sparzone rodzynki, wszystko polać oliwą wymieszaną z solą i pieprzem. Posypać posiekaną natką pietruszki. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 11.11.2013 22:54
dobry pomysł
rakow2
rakow2 06.12.2011 16:43
tego jeszcze nie jadłam
Iwusia 18.09.2010 13:46
nigdy nie jadłam, ale może się skuszę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak