Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 100 g
seler korzeniowy
por
marchew 1 szt
mąka 3 łyżki
olej do smażenia 1/5 szklanki
ziarenka smaku
ziemniaki 5-6 szt
Majeranek suszony Prymat szczypta
sól
bulion 1 kostka
indyk 1 szt
kapusta kiszona 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak

Do garnka z wodą wkładamy udziec z indyka i włoszczyznę. Doprawiamy ziarenkami smaku. Gdy woda się zagotuje dodajemy kostkę bulionową i kaszę jęczmienną. Gdy mięso będzie gotowe dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki. Kapustę kroimy i gdy ziemniaki będą na wpół miękkie dodajemy kapustę kiszoną. Na patelni rozgrzewamy olej i posypujemy mąką. Mieszamy i podsmażamy. Odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy wodę i mieszamy. dodajemy do zupy ciągle mieszając. Doprawiamy majerankiem i solą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jaheira11 09.10.2011 14:34
jak zawsze.... dobry
marcia71 18.07.2011 12:24
lubię kwaśne zupy
accee 10.04.2011 23:35
Polecam
Jolanta40 23.03.2011 21:52
ja też uwielbiam kapuśniak
js28 22.03.2011 23:00
bardzo lubię kapuśniak!
ana00 14.10.2010 07:54
Dawno kapuśniaku u mnie nie było,hmm..chyba czas to zmienić ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak