Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kasza jęczmienna z jajem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kasza jęczmienna 180 gram
jajko 2 sztuki
olej do smażenia
marchewka 2 sztuki
jabłka 1 sztuka
cebula 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kasza jęczmienna z jajem

Kaszę płuczemy i gotujemy. Cebulę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę, następnie podsmażamy na oleju. Do podsmażonej cebuli wrzucamy ugotowaną i odcedzoną kaszę, wbijamy jaja i mieszamy. Trzymamy jeszcze przez chwilę na ogniu dopóki jaja się nie zetną. Podajemy wraz z surówką marchewkowo-jabłkową, którą robimy następująco: marchewki i jabłko obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach, a na końcu mieszamy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika-twin 17.01.2012 12:13
Proste a na pewno dobre
ewelinapac 01.12.2011 03:54
ciekawe
adam1f 26.05.2011 00:18
super
Ania67 03.01.2011 17:41
Proste, a smaczne:)
traktorek 24.11.2010 13:06
lubię kaszę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak