Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z warzyw i mięskiem do ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mięso szynkowe 0,5 kg
kukurydza w puszce 1 sztuka
fasola czerwona z puszki 1 sztuka
pomidory 4 sztuki
cebula biała 1 sztuka
bakłażan 1 sztuka
sól do smaku
olej do smażenia do smażenia
papryka zielona 2 sztuki
papryka czerwona 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z warzyw i mięskiem do ryżu

Mięso podsmażamy na oleju po czym dodajemy pomidory i paprykę (oczywiście pokrojone) dlatego że to się najdłużej dusi , gdy zobaczymy że zaczynają mięknąć warzywa dodajemy resztę (kukurydze, fasole , cebulę , bakłażana , i przyprawy czyli pieprz i sól)
Wszystko to dusimy aż do miękkości i podajemy z ryżem .

Smacznego. !

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 30.10.2011 20:20
super
goofy9 10.11.2010 21:44
po meksykańsku :) uwielbiam takie sosy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak