Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia słodko-kwaśna ( w sosie cynamonowo-waniliowym)

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

dynia 1 sztuka
woda 1 litr
Kwas cytrynowy Prymat 3-4 łyżeczki
cukier 1 kg
Goździki całe Prymat kilka sztuk
cynamon 2-3 łyżeczki
cukier waniliowy 2 opakowania

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia słodko-kwaśna ( w sosie cynamonowo-waniliowym)

Dynię pokroić w kostkę, ja wycinam specjalną łyżeczką ,żeby powstały ładne kuleczki.
Zagotować wodę z kwaskiem cytrynowym.Do ostudzonego płynu włożyć pokrojoną dynię i zostawić na noc.
Nastepnego dnia odcedzić dynię,zlać zalewę.Dosypać do niej cukier , cynamon, gożdziki, cukier waniliowy.Zagotować.
Do gotującego wrzucić dynię i gotować do zeszklenia .
Przełożyć do słoików i odwrócić do góry nogami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

js28 13.10.2010 19:13
ależ kolory! Przepięknie wygląda i pysznie smakuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak