Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata warzywna w piwie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchew 1 duża
pietruszka 1 mała
seler 1/4 sztuki
cebula 0,5
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat kilka ziaren
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
majeranek 1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
piwo 1,5 szklanki
Ziele angielskie całe Prymat kilka ziaren

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata warzywna w piwie

Porcja marynaty na 0,5 kg mięsa.

Marchew, pietruszkę, seler i cebulę pokroić na drobniutką kosteczę,
zalać warzywa piwem, dodać pieprz, ziele angielskie, poruszone listki laurowe,
gotczycę, majeranek. W marynacie zanurzyć przugotowane mięso, dokładnie obtoczyć warzywami,
odstawić do lodówki na ok 20 godzin.

Marynata idealnie pasuje do karkówki, polędwiczki wieprzowej, schabu, żeberek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 13.06.2011 02:36
musze sprobowac
Olaa 22.05.2011 17:49
super
pioge7 24.11.2010 16:37
pycha
gacopierz23 14.10.2010 19:46
popieram takie użycie piwka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak