Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 szt.
mięso mielone wieprzowe 1 kg
ryż 2 torebki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
sól, pieprz do smaku
pietruszka garść
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cebula
rosół drobiowy 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki

Z kapusty oddzielamy liście i sprzamy. Zcinamy grube żyłki. Ryż gotujemy na sypko. Cebulę drobniutko kroimy. Dodajemy do ryżu, razem z mięsem. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. Farsz nakładamy na liście i zwijamy. Na dno garnka układamy kilka liści kapusty. Zalewamy bulionem z kostki wymieszanym z koncentratem. Dodajemy ziele i listek. Gotujemy do miękkości kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 09.04.2011 11:54
smaczne
gusia1000 13.10.2010 17:21
Gołąbki z sosem pomidorowym uwielbiam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak