Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PIEGOWATA BABKA !

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna Zwykła 3/4 KOSTKI
cukier 20 DAG
jajko 4 SZT
mąka 20 DAG
mak 1/2 SZKL
mleko 1/3 SZKL
proszek do pieczenia 1/2 ŁYŻECZKI

Przepis i sposób przygotowania na: PIEGOWATA BABKA !

MARGARYNĘ UCIERAMY Z JAJKAMI, DODAJĄC MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA, WLEWAMY MLEKO. NA KOŃCU DODAJEMY MAK I UCIERAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ, MOŻNA DODAĆ JESZCZE RODZYNEK, BĄDŹ POKROJONĄ SKÓRKĘ Z POMARAŃCZA. GOTOWĄ MASĘ WYLEWAMY DO WYSMAROWANEJ I POSYPANEJ BUŁKĄ TARTĄ BLASZKI I PIECZEMY .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 28.04.2013 16:20
pyszna babeczka :)
kamyk 06.08.2012 21:26
super babka
cooleczka 25.03.2012 17:23
ciekawa
PaniMISIOWA 08.03.2012 19:38
fajna
Izabela/bella81 02.03.2012 09:44
pyszna
Anna152 01.03.2012 09:17
mniamm
olkaaa 18.01.2012 07:34
super
SylwiaMagdaSabin 19.12.2011 09:26
mniam
Wacław 15.12.2011 10:09
pychota !!!
dianix 07.09.2011 20:13
piegowata czy nie , za to puszna do kawy albo samego mleka i dzemu:)
ziutula
ziutula 02.06.2011 09:30
pyszne słodkości do kawusi....
Ewelina38 02.04.2011 23:25
musi to być pyszne ciasto
Kate131 05.11.2010 09:08
pysznosci
kasiurek 31.10.2010 08:22
Bardzo lubie babke, przepis na pewno wuypróbuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak