Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort czekoladowy na herbatnikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 3 szt
gorąca kawa
sól
cukier drobny 180 gram
kakao
olej
herbatniki 200 gram
masło 250 kokosowe

Przepis i sposób przygotowania na: Tort czekoladowy na herbatnikach

Masło kokosowe rozpuścić.Następnie ochłodzić. jajka wbić do naczynia,dodać 3 łyżki gorącej kawy,szczyptę soli,cukrem i dobrze wymieszać. Dodać 5 łyżek kakao i po łyżce masła kokosowego.Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i doprawić do smaku. Formę wysmarować olejem i wyłożyć papierem.Ułożyć warstwę herbatników i posmarować kremem.Kolejne warstwy tortu układać,lekko wciskając herbatniki kremem. Formę wstawić do lodówki i dobrze schłodzić.Tort wyjąć z formy,zdjąć papier i udekorować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak