Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wędzona pieczeń ze szparagami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1,5 kg
masło 100 gram
sól
cukier
mięso wędzone 750 gram
jajko ugotowane na twardo 2 szt
cebula
pietruszka siekana
szczypiorek posiekany
ostra musztarda
sos worcester
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Wędzona pieczeń ze szparagami

Szparagi dusić przez około 30minutw maśle wymieszanym z łyżeczką soli i cukru.Warzywa pokroić w kosteczkę i umieścić w brytfannie. Na warzywach umieścic mięso,posypać pieprzem i zalać 1/4l wody. Mięso z warzywami piec w piekarniku do czasu do czasu polewając je sosem z pieczenia. Po upieczeniu przykryć i dostawić na 10 minut. Następnie pokroić i zalać sosem,w którym było upieczone.

SOS:
Jajka,cebulę,łyżeczkę kaparów,ogórka drobno pokroić w kosteczkę. dodać siekany szczypiorek, pietruszkę,wymieszać z łyżeczką ostrej musztardy. Sos doprawić solą i pieprzem oraz odrobiną soku z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak