Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukraiński

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt
buraki 3 szt
marchewka
pietruszka
seler kawałek
kapusta biała 1/4 główki
fasola Jaś 200 g
śmietana 3 łyżki
ziele angielskie 3 ziarenka
grzyby suszone łyżka
bulion 1,5 l
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukraiński

Fasolę zalewamy na noc zimną wodą a następnie gotujemy do miękkości z dodatkiem soli.

Do gotującego się bulionu (może być rosół) dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, buraki, marchewkę, pietruszkę, seler oraz grubo pokrojoną kapustę, dorzucamy ziele angielskie, suszone grzyby i gotujemy aż warzywa zmiękną.

Pod koniec gotowania dodajemy ugotowaną fasolę razem z wodą, która została z gotowania i zaprawiamy śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 20.01.2011 11:26
muszę wypróbować
Koper 20.01.2011 10:57
śliczny, zrobię dziś na obiad
eli_555 09.12.2010 23:14
pycha
berys18 06.12.2010 08:21
moja ulubiona zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak