Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory zapiekane w boczku na ziemniaczanym puree

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 8-10 szt
pory 3 szt
masło 2 łyżki
boczek wędzony 6-8 plasterków
przyprawa uniwersalna łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Pory zapiekane w boczku na ziemniaczanym puree

Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i dodajemy masło i rozgniatamy/ucieramy na gładką, jednolitą masę.

Pory (tylko białe części) kroimy na kawałki ok. 10-12 cm długości i gotujemy w wodzie z dodatkiem przyprawy uniwersalnej przez 15 minut.

Odcedzone pory owijamy plasterkami wędzonego boczku.

Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem i kładziemy warstwę ziemniaczanego puree. Na ziemniakach układamy zawinięte w boczek pory i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160ºC na około 15-20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 13.01.2012 09:03
super
Sarenka 18.01.2011 19:35
Anglicy lubia takie dania ..
eli_555 07.11.2010 22:31
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak