Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti w sosie pomidoorowo- serowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron do smaghetti
parówki 4
pomidory 4
cebula 1
przecier pomidorowy 5 łyżeczek
śmietana 18 proc 3 łyżki
sól, pieprz do smaku
ser żółty 5 plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti w sosie pomidoorowo- serowym

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.
Sos: Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobna kostkę, i zarumienić na oleju. Następnie dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Dusić przez 5 min, po czym dodać posiekane świeże pomidory i śmietanę. Na koniec do sosu wrzucić pokrojone w plastry parówki i porwany na mniejsze kawałki ser. Tak przygotowany sos polewamy na makaron.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak