Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana Bagietka

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 2 sztuki
masło 15 dag
Zioła prowansalskie suszone Prymat 3 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana Bagietka

Bagietki przekrawamy wzdłuż. Masło należy utrzeć z ziołami prowansalskimi. Doprawiamy solą i wciskamy 2 ząbki czosnku. Wszystko dokładnie mieszamy. Połówki bagietek smarujemy przygotowanym masełkiem i przykrywamy druga bagietką. Najlepiej piec w foli aluminiowej ok 8-10 min. Upieczone bagietki kroimy na mniejsze kawałki i podajemy do różnego rodzaju mięsa z grilla.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 14.03.2012 13:02
fajny pomysl
wiertlo102
wiertlo102 21.12.2011 18:34
mniam
Patrycja38 14.10.2010 09:51
pycha
edyta51 13.10.2010 21:14
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak