Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynata

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sos sojowy 6 łyżek
miód 3 łyżki
powidła śliwkowe 1 łyżka
musztarda 1 łyżeczka
sezam 3 łyżeczki
sok z połowy pomarańczy
sok z połowy cytryny
wyciśnięte ząbki czosnku 3 szt.
pieprz w kulkach 10 szt.
imbir pół łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Marynata

Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą, mieszamy dokładnie a następnie zalewamy nią mięso i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki.
Następnego dnia, pieczemy razem z marynatą.
W czasie pieczenia od czasu do czasu polewamy marynatą mięso.
Marynatę najczęściej stosuję do drobiu. Piekę około 60 minut w 180 stopniach. Ale w marynacie świetnie czuje się też szynkę i krewetki, które póżniej smażę.
Marynata jest też doskonała do zapiekania na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aida 14.07.2012 20:57
na pewno słodka ;)
Kate131 14.07.2012 09:44
Bardzo ciekawa ta marynata
jolaxa 19.07.2011 16:47
pycha
ZEWA 05.02.2011 19:25
świetna marynata
jolaxa1 31.01.2011 22:33
ekstra
Mysiunia 28.01.2011 16:03
jakie aromatyczne danie:)
Aida 18.11.2010 08:16
bardzo się cieszę !
wedith1 17.11.2010 22:26
Podoba mi się ta marynata, wykorzystam na pewno!
Aida 12.11.2010 20:21
zapraszam...dużo składników, ale jest bardzo smaczna :)
Faustyna 12.11.2010 16:11
Bardzo ciekawy przepis:) Może kiedyś wypróbuję.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak