Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz z uszkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pół kg mięsa wołowego bez kośc
mąka 60 dag
jajko
pół szklanki zimnej wody
łyzka margaryny
sól, pieprz
kg buraków czerwonych
ziele angielskie
czosnek ząbki 5
Liść laurowy suszony Prymat
pół kg wędzonych żeberek

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz z uszkami

eberka gotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Obrane buraki pokroić w talarki i gotować wywar w osobnym garnku. po zagotowaniu przełączyć na mały palnik dodać łyżkę kwasku cytrynowego i trzymać na małym płomieniu około 1 godz nie dopuszczając do wrzenia. Nastepnie wyjąć gotowane mięso i buraki i połączyć wywary ze sobą dodając wycisnięty czosnek pieprz i sól do smaku.USZKA: Mięso zmielić razem z suszonym grzybami. Mąkę połączyć z jajkiem i szczyptą soli i zarabiać ciasto dolewając letniej wody. Gdy ciasto będzie odchodzić od ręki wyłożyć na posypana mąką stolnice i rozwałkować. Kieliszkiem wydrążać kółka w cieście na ktore nakładać będziemy przygotowany farsz i zlepiamy łapiąc za dwa końce. Gotowac w lekko osolonej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak