Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto bez proszku do pieczenia

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czekolada najlepiej gorzkiej 50 dag
jajko 7
masło 25 dag
orzechy 25 dag
cukry waniliowe 2
kremówki 20 dag
mąki 35 dag
cukru 60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto bez proszku do pieczenia

Masło roztopić z 30 dag czekolady. Następnie wymieszać z cukrem, cukrem waniliowym, jajkami, mąką i orzechami. Wyrobić gładkie ciasto. Piec w temp. 175 stopni przez ok.. 30 minut. pozostałą czekoladę rozpuścić z kremówką i polać schłodzone ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 10.02.2011 14:54
no proszę można upiec ciasto bez proszku do pieczenia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak