Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa porowa-serowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 3
cebula biała 2
marchewka 2
masło 2 łyżki
serek topiony 200 gram
sól i pieprz do smaku
bułka 2
rosół z kurczaka 1,5 l

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa porowa-serowa

Cebule, pora obrać i pokroić w półplasterki, marchew obrać i zetrzeć na tarce. W rondlu roztopić masło, podsmażyć na nim cebule i pora pod koniec dorzucić marchew. Po około 5 minutach dolać bulion i zagotować. Następnie dodać serki i gotować na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę można jeść samą, ja jednak polecam z grzankami. Bułkę kroję w kosteczkę i wkładam na parę minut do piekarnika żeby się zrumieniła. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 01.02.2012 13:39
takiej nie jadlam zupy
Kate131 18.03.2011 07:24
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak