Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa zapiekana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

puszka fasolki szparagowej w z
biała część pora
olej 2 łyżki
śmietana 1/2 szkl
koperek 1 łyżka
wędzonka 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa zapiekana

Formę do zapiekania smarujemy tłuszczem, rozkładamy dokładnie odsączoną fasolkę.
Przygotowujemy sos: smażymy pokrojony w kostkę boczek, gdy się zrumieni wyjmujemy i posypujemy fasolkę. Zasmażamy pora często mieszając. Gdy będzie miał złotawy kolor dodajemy śmietanę, przyprawy, koperek, gorącym sosem zalewamy fasolkę. powierzchnię wyrównujemy, posypujemy bułką tartą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 200 stopni na 20 min. Podajemy gdy bułka tarta się lekko zrumieni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

piekarz29 13.12.2011 22:18
smaczne
Anna146 14.07.2011 07:19
to może być smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak