Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korniszony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula kilka lasterków do słoika
chrzan mały kawałeczke
koper gałązka
czosnek ząbek
ocet 1/2 litra
ziele angielskie
sól
ogórki wg potrzeb małe

Przepis i sposób przygotowania na: Korniszony

Ogórki szorujemy i układamy we wcześniej przygotowanych słoikach do których wkładamy mały kawałek chrzanu, ząbek czosnku, gałązkę kopru i odrobinę cebuli. W garnku przygotowujemy zalewę do ogórków pół litra octu 10% zagotowujemy z około 3-4 litra wody, solą, odrobina cukru, i zielem angielskim. Po zagotowaniu zalewamy ogórki gorącą zalewą. Zakręcamy gorące i pozostawiamy w ciepłym miejscu na około2-3dni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 19.11.2012 10:55
mm uwielbiam;)
Goya 13.05.2012 18:50
mniam
Małgorzata113 13.10.2010 10:04
korniszonek najlepszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak