Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Soczysty kurczak z akcentem pierwszych kolorów słońca na łożu tagiatelle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 150 g
szynka parmeńska 100 g
pomidor suszony 100 g
śmietanka kremowa 250 ml
pasta truflowa 100 g
czosnek 20 g
szalotka 50 g
białe wino 75 ml
bakłażan 50 g
cukinia 50 g
seler naciowy 50 g
makaron grube wstążki 100 g
mozarella 50 g
masło do smażenia 50 g
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Soczysty kurczak z akcentem pierwszych kolorów słońca na łożu tagiatelle

Przygotowanie kurczaka:

Kurczaka myjemy, przyprawiamy, nacinamy lekko cienkim nożem jego grubszą cześć i faszerujemy pokrojonymi w paski pomidorkami suszonymi oraz mozarellą. Następnie kurczaka zawijamy w szynkę parmeńską i grillujemy docelowo można na patelni grillowej.


Przyrządzenie makaronu:

Wode na makaron solimy do gotującej się wody wrzucamy makaron i gotujemy aldente.

Sos truflowy :

Na patelnie wlewamy sklarowane masło i przesmażamy wcześniej pokrojona szalotkę i czosnek zalewamy to wszystko winem i odparowujemy. Po odparowaniu wina wlewamy śmietankę i dodajemy paste truflową .

Warzywa brenoise.
Warzywa kroimy w kostkę drobna i równą przesmażamy na maśle przyprawiamy sola i pieprzem

Podanie:

Makaron mieszamy z sosem truflowym wykładamy na środek głębokiego talerza na to układamy pokrojonego w plastry około 2cm kurczaka do okoła posypujemy naszym brenoise z warzyw i dekorujemy tymiankiem. Życzę smacznego!!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak