Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rabarbarowiec

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 szklanki mąki
4 łyżki śmietany
4 łyżki cukru
rabarbar 1 kg
cukier 1 szklanka (do rabarbarau)
żółtko jajek 2 szt.
masło 10 dag
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbarowiec

Nadzienie serowe:
2 serki waniliowe homogenizowane
1 jajko
2 łyżki mąki
Z mąki, masła, żółtek, śmietany i cukru zagnieść ciasto, rozwałkować.
Ułożyć w formie tak, by wystawało.
Serki wymieszać z jajkiem i 2 łyżkami mąki, wyłożyć na ciasto.
Rozgotować 1/3 rabarbaru z cukrem, odparować.
Resztę pokroić w paski, obsypać cukrem, odstawić na 1 godz.
Kawałki surowego rabarbaru ułożyć na cieście, piec 40 min w 200 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak