Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekana afrykańska z bananami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wołowina 50 dag
cebule 2 szt.
jajko 3 szt.
rodzynki 5 dag
czatneja z mango 2 łyżki
curry
sok z jednej cytryny
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
mleka szklanka
sól i pieprz
3 ząbki czosnku
banan 2 szt.
bułka 1 namoczona w wodzie

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekana afrykańska z bananami

Wołowinę pokrój w małą kostkę. Namoczoną bułkę dodaj do mięsa razem z posiekaną cebulą, czosnkiem, jajkiem, rodzynkami i czatnejem.
Masę dopraw curry, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Przełóż do formy. Piecz 20 minut w temp.200.
Szklankę mleka rozmieszaj z 2 jajkami, dopraw gałką i curry. Zapiekankę przykryj plastrami obranych bananów, zalej masą. Zapiekaj 20 minut w temp.200.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna141
Anna141 09.07.2011 11:35
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak