Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga z cytryną :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z pangi 2 porcje
sól - do smaku
pieprz mielony - do smaku
cytryna 1/2 sztuki
otarta skórka z cytryny 1 łyzeczka
masło 1 łyzka
olej do smażenia - wg potrzeby

Przepis i sposób przygotowania na: Panga z cytryną :

Filety z pangi posolić , posypać pieprzem i skropić sokiem z cytryny i 2 łyżkami oleju .Zostawić w lodówce na 30 minut . Osuszyć ręcznikiem kuchennym . Obtoczyć w mące i smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Ułożyć rybę na ogrzanym półmisku .Na każdy filet ryby położyć ½ łyżki masła , plasterek cytryny i ½ łyżeczki otartej z cytryny skórki .
Podawać z ziemniakami z wody i surówką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 15.02.2012 20:21
a ja lubie pangę
Kate131 18.03.2011 07:28
nie jem pangi odkad poogladałam program skąd pochodzi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak