Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ozorki w sosie musztardowym

3.0
(12)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ozorki wieprzowe 800 gramów
cebula biała 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
seler 100 gramów
ziele angielskie 3-4 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 1 liść
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
musztarda 2 łyżki
śmietana 18-procentowa 200 mililitrów
mąka 1 łyżka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ozorki w sosie musztardowym

Ozorki umyć, oczyścić, zalać wodą i zagotować. Pierwszą wodę odlać całkowicie i uzupełnić świeżą. Dodać cebulę, marchewkę, seler oraz ziele angielskie i liść laurowy. Posolić do smaku i gotować do miękkości.
Ozorki i warzywa wyjąć do przestudzenia. Z ozorków zdjąć pozostałą skórkę i pokroić w plastry. Wywar przecedzić i dodać śmietanę wymieszaną z mąką i musztardą, zagotować ciągle mieszając. Do sosu włożyć jedną pokrojoną marchewkę i seler, ozorki i zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kaszą gryczaną. Sałatka wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 18.10.2010 20:38
Pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak