Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z rodzynkami i migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 250 gram
cukier 250 gram
cukier waniliowy
sól
jaja 6 szt
mąka krupczatka 350 gram
proszek do pieczenia
rodzynki 400 gram
sok z cytryny skoncentrowany 100 gram
migdały 150 gram
cukier puder
rum

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z rodzynkami i migdałami

Utrzeć masło z cukrem i solą, dodawać kolejno jajka. Z mąki,proszku do pieczenia, rodzynek i soku z cytryny wyrobić ciasto. Dodać do ciasta krem jajeczny. Formę wysmarować tłuszczem i wyłożyć pergaminem i włożyć ciasto. babkę piec w piekarniku, gdy powierzchnia będzie brązowieć przykryć ją pergaminem. upieczoną babkę posypać cukrem pudrem i polać około 4 łyżkami rumu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak