Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłecznik z budyniem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 szkl maki
1 szkl. cukru
1 margaryna
2 łyżeczki proszku do pieczeni
mleko
3 budynie waniliowe
jajko 1 szt.
żółtko jajek 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: jabłecznik z budyniem

Zagnieść ciasto z mąki, cukru, jaj,margaryny, proszku do pieczenia. Podzielić ciasto na 2 części, jedną rozłożyć na brytfance na to położyć budyń ugotowany na 3/4 l mleka. Budyń ma być gorący.Na to jabłka i drugą część ciasta.Piec do momentu aż będzie dobre.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak