Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miodowa karkówka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówka 4 plastry o gr. 1 cm
miód płynny 2 łyżki
fit up do potraw mięsnych 1/4 łyżeczki
Kucharek SMAK LATA 1/4 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat do smaku
delikat w płynie do smaku
posiekany szczypiorek 1 łyżka
kostka czosnkowa 1 szt
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Miodowa karkówka

Płaty karkówki umyć i osuszyć.
Na patelni rozgrzać olej.
Na rozgrzany tłuszcz ułożyć mięso i podsmażać polewając je 1 łyżką miodu.
Gdy mięso się podsmaży przewrócić je na drugą stronę, polać resztą miodu, posypać sypkimi przyprawami i podsmażać.
Gdy mięso jest zrumienione dodać pokrojony szczypiorek czosnkowy i skropić mięso delikatem.
Wszystko podlać odrobiną wody, przykryć pokrywką i dusić do miękkości około 30-40 minut.
W razie potrzeby od czasu do czasu podlewać odrobiną wody.
Pod koniec duszenia rozkruszyć na mięsie kostkę czosnkową i poddusić jeszcze ze 2-3 minuty.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 19.04.2012 18:57
mmm przepięknie wyglądają!;))
cukiereczek 25.03.2012 09:13
apetyczne
Smakosz6 26.12.2010 12:59
mniam
Ewa111 20.10.2010 10:54
bardzo apetyczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak