Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

serowe knedle z kompotem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 140 gram
manna 80 g
sól
jaja 3 szt
cukier puder 80 gram
twaróg 280 gram
Bułka tarta klasyczna Prymat 80 gram

Przepis i sposób przygotowania na: serowe knedle z kompotem

Z kaszą manną wymieszać 60 g roztopionego masła i szczyptą soli, następnie zagotować. Zdjąć z ognia i dodać twaróg i żółtka,dokładnie wymieszać i schłodzić. Białka ubić na pianę, wymieszać ją z masą twarogową i schłodzić. Zagotować pół litra wody z solą. Uformować knedle i gotować około 20 minut w wodzie. Bułkę tartą podsmażyć na maśle na złoty kolor. Knedle obtoczyć w bułce tartej, posypać cukrem i podawać na stół. Do knedli można dodać kompot z jabłek, agrestu lub śliwek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak