Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
mąka
sól do smaku
cebula 0,5 szt
kiełbasa 1 pętko
olej 4-5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ostudzone i zgniecione ziemniaki ugnieść z mąką i odrobiną soli.Gotowe ciasto podzielić na kawałki,ukształtować w podłużne pałki i kroić w odstępach mniej więcej po 5 cm.Kopytka wrzucać do osolonej, gotującej się wody,mieszać co chwila i wyławiać gdy zaczną wypływać na powierzchnię.Kopytka polać zimna wodą,przełożyć na talerz i polać podsmażoną kiełbaską z cebulą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 01.08.2012 20:04
mogłabym je jeść na okrągło
Kate131 09.11.2011 09:39
lubie:)
aga130982 11.09.2011 16:54
mniam
aga130982 11.09.2011 16:53
mniam
Smakosz6 10.12.2010 10:40
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak