Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Angielski pudding

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułka paryska 1\\2
masło 5 dag
rodzynki 5 dag
cukier 5 dag
mleko 300 ml
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Angielski pudding

Żaroodporne naczynia smarujemy masłem.Rodzynki płuczemy i moczymy w wodzie na 10 minut a potem dobrze odsącz. Bułka tylko żeby była najlepiej lekko czerstwa pokroić w niezbyt grube plasterki i zetnij cienko skórkę. Każdą kromkę smarujemy masłem i przekrój na 3 części . Na dnie naczynia rozłóż połowę tak przygotowanych bułek , posyp rodzynkami, połową cukru i przykryj pozostałymi kawałkami bułki.Jajko ubij z mlekiem i zalej nim bułki ułożone w naczyniu. Całość pozostaw na 30 minut. Potrawę posyp pozostałym cukrem i gałką muszkatołową . Dopiero teraz możemy piec w piekarniku godzinę w 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IrenaM 07.02.2012 19:03
chyba spróbuję :) brzmi fajnie
piotereq 18.08.2011 12:04
dobre
Margo1 27.11.2010 10:14
JEST TANI I DOBRZE SMAKUJE
Joanna108
Joanna108 27.11.2010 08:59
Wiele o tym pudingu słyszałam, ale nigdy nie miałam okazji skosztować, dlatego chętnie skorzystam z przepisu.
Monika193
Monika193 15.10.2010 08:52
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak