Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wisniowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Goździki całe Prymat 2
cukier
łyżeczka budyniu śmietankowego
słodka śmietana 1 szklanka
zimne mleko 3 łyżki
wiśnie 2 szklanki
sok wiśniowy 0,5 szklanki
Cynamon cały Prymat kawałek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wisniowa

opłukane wiśnie zalewamy litrem wody, dodajemy cynamon , gożdziki , gotujemy na ostrym ogniu przez 5 minut. cedzimy przez sito, lekko przecieramy, odrzucamy pestki i korzenie, dodajmy sok ,cukier(dowolnie), zagotowujemy, łączymy z mlekiem wymieszanym z budyniem , zagotowujemy raz jeszcze. Trzymamy na ogniu przez 2 minuty, by zniknął smak surowizny , odstawiamy do wychłodzenia. przed podaniem łączymy zupę ze spieniona śmietana , podajemy(gdy upał) na wychłodzonych talerzach , z biszkoptami lub makaronem.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 10.04.2011 10:01
super
ziutula
ziutula 28.01.2011 19:53
ciekawy inny przepis owocówki...
anja3107 03.01.2011 15:44
jeszcze takiej nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak