Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem jogurtowo-jagodowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 20 dkg
cukier puder
jogurt 2 szt.
cukier waniliowy
sok z cytryny 3 lyzki
bita śmietana 0.5 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: krem jogurtowo-jagodowy

zelatyne namoczyc w 1 lyzce wody .1/4 szkl.wody zagotowac z cukrem dodac umyte jagody .zagotowac . zmiksowac i polaczyc z polowa namoczonej zelatyny .dodac 1/5 lyzki soku z cytryny ,ostydzic. jogurt wymieszac zcukrem pudrem,cukrem waniliowym i 2 lyzkami sok cytrynowego .dodac reszte zelatyny .odstawic na 10 minut do lodowki . schlodzony jogurt wymieszac z bita smietana .napelnic nim szklany pucharek a na to wylozyc mase jagodowa . widelcem lekko zamieszac. wstawic do lodowki na 3 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 17.07.2011 11:28
pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak