Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort wątróbkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroby wieprzowej 1/2 kg
mleko 1/2 litra
jajko 5 sztuk
cebula 1 sztuka
mąki 2 szklanki
marchewka 2 sztuki
olej do smaku
majonez do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Tort wątróbkowy

Wątróbkę myjemy osuszamy oczyszczamy z błonek i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Cebulę ścieramy na tarce i dodajemy do masy z wątróbki - mieszamy. Wbijamy jajka i dodajemy mleko mieszamy i dodajemy 2 szklanki mai i mieszamy do konsystencji - gęstej śmietany. Z ciasta pieczemy naleśniki. Teraz robimy farsz - marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach , cebulę kroimy w drobną kostkę , szklimy na oleju i dodajemy marchewkę i na małym ogniu dusimy. Naleśniki układamy jeden na drugi - układając na jednym majonez a na następnym farsz... ostatni kawałek smarujemy majonezem i posypujemy startym serem :) - można też posypać startym jajkiem na twardo jak ktoś woli. Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 08.08.2013 21:28
ciekawa propozycja
IKrakowianka 17.02.2012 19:39
super pomysł
Wafelek2601 25.12.2011 11:24
fajny pomysł!
IZABELA29 26.08.2011 07:41
fajnie ,lubię wątróbkę .
IZABELA29 26.08.2011 07:41
fajnie ,lubię wątróbkę .
Anna210 18.11.2010 10:39
sam przepis jest super ale nazwa do mnie nie przemawia \"tort\" myślam ze to bedze coś na słodko ;)
borys 27.05.2010 08:04
Brzmi apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak