Tort wątróbkowy

Tort wątróbkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątroby wieprzowej

    1/2 kg
  • mleko

    1/2 litra
  • jajka

    5 sztuk
  • cebula

    1 sztuka
  • mąki

    2 szklanki
  • marchewka

    2 sztuki
  • olej

    do smaku
  • majonez

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wątróbkę myjemy osuszamy oczyszczamy z błonek i przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Cebulę ścieramy na tarce i dodajemy do masy z wątróbki - mieszamy. Wbijamy jajka i dodajemy mleko mieszamy i dodajemy 2 szklanki mai i mieszamy do konsystencji - gęstej śmietany. Z ciasta pieczemy naleśniki. Teraz robimy farsz - marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach , cebulę kroimy w drobną kostkę , szklimy na oleju i dodajemy marchewkę i na małym ogniu dusimy. Naleśniki układamy jeden na drugi - układając na jednym majonez a na następnym farsz... ostatni kawałek smarujemy majonezem i posypujemy startym serem :) - można też posypać startym jajkiem na twardo jak ktoś woli. Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

08.08.2013 21:28
ciekawa propozycja

IKrakowianka

17.02.2012 19:39
super pomysł

Wafelek2601

25.12.2011 11:24
fajny pomysł!

IZABELA29

26.08.2011 07:41
fajnie ,lubię wątróbkę .

IZABELA29

26.08.2011 07:41
fajnie ,lubię wątróbkę .

Anna210

18.11.2010 10:39
sam przepis jest super ale nazwa do mnie nie przemawia \"tort\" myślam ze to bedze coś na słodko ;)

borys

27.05.2010 08:04
Brzmi apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat